Χρήσιμες συμβουλές

Καθαρισμός συστήματος αφρογάλατος "la barista"(καπουτσινατόρε).

Όταν τελειώσετε με την κατασκευή αφρογάλατος για τον cappuccino σας, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της αυτόματης μηχανής “la barista” και θα αργήσετε να ξανακατασκευάσετε αφρόγαλα πάνω από δύο ώρες, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Διπλώστε και κουμπώστε πάνω στην συσκευή αφρογάλατος τον σωλήνα της σιλικόνης, όπως φαίνεται στην εικόνα της συσκευής δίπλα.
 2. Με τον διακόπτη επιλογής της συσκευής στην θέση παραγωγής αφρογάλατος, πατήστε το εικονίδιο του ζεστού νερού στην οθόνη της μηχανής και αφήστε μα περάσουν 30 – 40ml νερού.
 3. Χωρίς να αλλάξετε την θέση του διακόπτη επιλογής, πατήστε το εικονίδιο του ατμού στην οθόνη της μηχανής και αφήστε να λειτουργήσει για 20 δευτερόλεπτα.

Έχετε καθαρίσει και αποστειρώσει την μονάδα αφρογάλατος μέχρι την επόμενη χρήση!

Εναλλακτικά, τοποθετήστε κάτω απο την συσκευή αφρογάλατος μία κούπα μισογεμάτη με φρέσκο νερό και πατήστε την παραγωγή αφρογάλατος στην οθόνη της συσκευής σας. Αφήστε να ανακυκλώσει το νερό για 20 δευτερόλεπτα. Η συσκευή σας είναι πλέον καθαρή και εξασφαλισμένη για την επόμενη λειτουργία της.

Συμβουλή: Για το ιδανικό αφρόγαλα, χρησιμοποιείτε γάλα υψηλής παστερίωσης, πλήρες (3,5% λιπαρά) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι πολύ κρύο.

Η μηχανή δεν βγάζει νερό απο τον εκροέα καφέ.

Εάν η μηχανή κατά την διάρκεια της λειτουργίας της παρουσιάσει αδυναμία ροής του καφέ που παρασκευάζετε ή κατά την εκκίνηση δεν ξεπλένεται, ενώ ακούγεται η λειτουργία της αντλίας, τότε:

 1. Κλείστε την μηχανή απο τον διακόπτη στο κέντρο της βάσης της οθόνης, ή βγάλτε την πρίζα. Γεμίστε με μισό λίτρο (500ml)το δοχείο με νερό και προσθέστε την ανάλογη ποσότητα αφαλατικού (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που γράφονται στο κουτί του αφαλατικού) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 2. Ανοίξτε την μηχανή. Εάν δεν αρχίσει η ροή από τον εκροέα (σημείο που βγαίνει ο καφές), κλείστε την μηχανή βγάζοντάς την από την πρίζα και αφήνοντάς την με το δοχείο του διαλύματος στην θέση του.
 3. Ξεκινήστε την μηχανή μετά από 5 λεπτά.
 4. Αφού αρχίσει η εκροή, τοποθετήστε μία άδεια κούπα του cappuccino κάτω από τον εκροέα του καφέ.
 5. Πατήστε στο κάτω δεξιό άκρο της οθόνης σας το πλήκτρο προσθήκης κομμένου καφέ. Στο κέντρο της οθόνης θα εμφανιστεί το χαρακτηριστικό κουταλάκι.
 6. Χωρίς να τοποθετήστε στην υποδοχή καφέ, πατήστε ΟΚ και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκχύλισης. Απορρίψτε το διάλυμα που έπεσε στην κούπα σε ασφαλές μέρος. ΤΟ ΠΕΡΟΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ.
 7. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία (από το βήμα 5 έως και το 6) ακόμη δύο φορές, με χρονικό κενό μεταξύ των επαναλήψεων δύο λεπτών.
 8. Ξεπλύνετε το δοχείο και τοποθετήστε φρέσκο καθαρό νερό.
 9. Επαναλάβετε τώρα εκ νέου το βήμα 5 έως και το 6 δύο φορές, χωρίς χρονικό κενό μεταξύ των επαναλήψεων.

Η μηχανή σας είναι έτοιμη και ασφαλής για την επόμενη χρήση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιείτε, για την μηχανή του εσπρέσο, νερό χωρίς χλωρίωση με όσο το δυνατόν λιγότερα άλατα (ιδανική σκληρότητα νερού περίπου 7 βαθμοί KH), για γευστικότερα ροφήματα χωρίς ξένες οσμές, αλλά και για την προστασία της συσκευής σας.

Η επιχείρησή μας, σύντομα θα είναι σε θέση να σας προσφέρει την ιδανική λύση για τον καθαρισμό του νερού των ροφημάτων σας.

Λεπτομέρειες αφαλάτωσης

​Όταν η συσκευή σας ζητήσει αφαλάτωση και δεν μπορείτε την στιγμή εκείνη να πραγματοποιήσετε την διαδικασία που θα χρειαστεί περίπου 50 λεπτά της ώρας, πατήστε το ESC για να συνεχίσετε την εργασία σας.

Στο τέλος της ημέρας:

 1. Γεμίστε το δοχείο με νερό μέχρι το ΜΑΧ και προσθέστε αφαλατικό διάλυμα (σκόνη ή υγρό στην αναλογία του κατασκευαστή) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 2. Τοποθετήστε μία άδεια κούπα του cappuccino κάτω από τον εκροέα του καφέ.
 3. Πατήστε στο κάτω δεξιό άκρο της οθόνης σας το πλήκτρο προσθήκης κομμένου καφέ. Στο κέντρο της οθόνης θα εμφανιστεί το χαρακτηριστικό κουταλάκι.
 4. Χωρίς να τοποθετήστε στην υποδοχή καφέ, πατήστε ΟΚ και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκχύλισης.
 5. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία (από το βήμα 3 έως και το 4) ακόμη δύο φορές, με χρονικό κενό μεταξύ των επαναλήψεων δύο λεπτών.
 6. Απορρίψτε το διάλυμα που έπεσε στην κούπα σε ασφαλές μέρος (ΤΟ ΠΕΡΟΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ)και μπείτε στο μενού πατώντας στο σχετικό κάτω αριστερά εικονίδιο της οθόνης της μηχανής, βρείτε την επιλογή ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ, πατήστε ΟΚ, στην επόμενη οθόνη “ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ….” πατήστε ξανά ΟΚ και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας παρέχει η οθόνη και το έντυπο οδηγιών χρήσης της συσκευής σας, τοποθετώντας τώρα ένα δοχείο χωρητικότητας 1,5 λίτρων κάτω από το ακροφύσιο του ατμού.
Calibration

1.

2.

3.

Καθαρισμός καπουτσινατορε

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Έλεγχος μονάδας εκχύλισης

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Μονάδα φόρτωσης

1. Αφαιρέστε τις τρείς βίδες torx T10 και το προστατευτικό του μύλου άλεσης

2. Αδειάστε το περιεχόμενο του δοχείου κόκκων.

3. Αφαιρέστε το δοχείο κόκκων και την βίδα στον κόκκινο κύκλο.

4. Αφαιρέστε τις βίδες που φαίνονται με τα τρία βέλη.

5. Αφαιρέστε την βίδα που φαίνεται με το βέλος και ελευθερώστε με την μύτη λεπτού κατσαβιδιού την ασφάλεια επάνω.

6. Σύρετε το πλαϊνό προς τα πίσω και αφαιρέστε το.

7. Αφαιρέστε την μονάδα εκχύλισης, το δοχείο υπολειμμάτων και τις βίδες που φαίνονται με τα βέλη. Αφαιρέστε το προστατευτικό του μύλου.

8. Αφαιρέστε τις βίδες που φαίνονται στους κόκκινους κύκλους.

9. Αφαιρέστε το μεταλλικό προστατευτικό και ακουμπήστε το μπροστά και κάτω.

10. Αφαιρέστε την αποχέτευση από την βάση με ελαφρύ ανασήκωμα ολόκληρης της μονάδας φόρτωσης, βγάλτε την βαλβίδα εκτόνωσης, περιστρέφοντας από αριστερά 90 μοίρες προς τα έξω και στην συνέχεια προς τα κάτω. Αντικαταστήστε την βαλβίδα εκτόνωσης, εφόσον παρουσιάζει βλάβη.

11. Τραβήξτε από κάτω και προς τα έξω την μονάδα φόρτωσης, περιστρέψτε προς τα δεξιά και ξαπλώστε την κάτω, όπως δείχνει η εικόνα. Αφαιρέστε τις βίδες στους κόκκινους κύκλους.

12. Αφαιρέστε το καπάκι και τις τέσσερεις βίδες στους κύκλους.

13. Σημαδέψτε την θέση του μεγάλου γραναζιού με τον διακόπτη με μαρκαδόρο, ώστε να επανατοποθετηθεί στο ίδιο σημείο. Αλλάξτε το κατεστραμμένο γρανάζι και αφαιρέστε με προσοχή όλα τα υπολείμματα πλαστικού που σκορπίστηκαν στην μονάδα, ή βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια των γραναζιών.

 

Κατεβάστε και παρακολουθήστε βήμα-βήμα τα στάδια αλλαγής της οθόνης σε μηχανή "la barista 710", πατώντας στο παρακάτω πλαίσιο.
Κατεβάστε και παρακολουθήστε βήμα-βήμα τα στάδια αλλαγής, ή καθαρισμού του μύλου άλεσης σε μηχανή "la barista 710", πατώντας στο παρακάτω πλαίσιο.