Καθαρισμός συστήματος αφρογάλατος "la barista"(καπουτσινατόρε).

Όταν τελειώσετε με την κατασκευή αφρογάλατος για τον cappuccino σας, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της αυτόματης μηχανής "la barista" και θα αργήσετε να ξανακατασκευάσετε αφρόγαλα πάνω από δύο ώρες, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Διπλώστε και κουμπώστε πάνω στην συσκευή αφρογάλατος τον σωλήνα της σιλικόνης, όπως φαίνεται στην εικόνα της συσκευής δίπλα.

  2. Με τον διακόπτη επιλογής της συσκευής στην θέση παραγωγής αφρογάλατος, πατήστε το εικονίδιο του ζεστού νερού στην οθόνη της μηχανής και αφήστε μα περάσουν 30 - 40ml νερού.

  3. Χωρίς να αλλάξετε την θέση του διακόπτη επιλογής, πατήστε το εικονίδιο του ατμού στην οθόνη της μηχανής και αφήστε να λειτουργήσει για 20 δευτερόλεπτα.

Έχετε καθαρίσει και αποστειρώσει την μονάδα αφρογάλατος μέχρι την επόμενη χρήση!

Εναλλακτικά, τοποθετήστε κάτω απο την συσκευή αφρογάλατος μία κούπα μισογεμάτη με φρέσκο νερό και πατήστε την παραγωγή αφρογάλατος στην οθόνη της συσκευής σας. Αφήστε να ανακυκλώσει το νερό για 20 δευτερόλεπτα. Η συσκευή σας είναι πλέον καθαρή και εξασφαλισμένη για την επόμενη λειτουργία της.

 

 

 

Συμβουλή: Για το ιδανικό αφρόγαλα, χρησιμοποιείτε γάλα υψηλής παστερίωσης, πλήρες (3,5% λιπαρά) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι πολύ κρύο.